Handbescherming

Veiligheidshandschoenen zijn een essentieel persoonlijk beschermingsmiddel dat is ontworpen om handen te beschermen tegen verschillende gevaren op de werkplek. Ze variëren in materiaal en ontwerp, en worden ingezet voor specifieke taken, zoals het bieden van bescherming tegen snijwonden, chemische blootstelling, hitte, trillingen en andere risico’s.

Handbescherming

Algemene werkzaamheden

Ontworpen om bescherming en comfort te bieden bij een breed scala aan taken, zoals bouw, magazijnwerk en klusjes in en om het huis. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals leer, latex of nylon en zijn geschikt voor dagelijkse werkzaamheden waar handbescherming en grip belangrijk zijn.

Algemene werkzaamheden

Snij- en perforatieweerstand

Ontworpen met geavanceerde vezels zoals Dyneema of Kevlar, bieden snijbestendige handschoenen een effectieve barrière tegen snijwonden en perforaties, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan professionele toepassingen.

Vloeistofdicht en chemisch bestendig

Chemisch bestendige handschoenen, vervaardigd uit materialen zoals nitril of neopreen, bieden effectieve bescherming tegen schadelijke stoffen en chemicaliën. Deze handschoenen voorkomen direct contact van de huid met gevaarlijke stoffen.

Disposable

Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillend uitvoeringen zoals vinyl, latex en nitril. Tevens kun je in iedere uitvoering kiezen tussen een gepoederde en ongepoederde versie.

Lassen en hitte

Lashandschoenen moeten zowel de handen als onderarmen van de drager beschermen bij het lassen en snijden van metaal. Daarnaast hebben sommige werken nood aan hittebestendige handschoenen. We denken hierbij aan verbrandingsovens, bewerken van metaal onder hoge temperaturen, bakkerijen,…

Hitte

Thermische of koude resistentie

Ook in de winter verdienen onze handen de best mogelijke bescherming. Hierbij dient men rekening te houden met bepaalde factoren zoals omgevingstemperatuur, temperatuur van het te bewerken voorwerp en de waterdoorlaatbaarheid.

Specials

Bij specials denken we bijvoorbeeld aan ESD handschoenen waarbij het de bedoeling is dat de ladingen zo snel mogelijk kunnen verspreiden om zo statische ladingen te voorkomen. We denken hierbij aan het werken met elektronica (microchips, printplaten,…)

Specials

Wil je meer informatie of handbescherming bestellen?

Vul onderstaand formulier in. We contacteren je zo snel mogelijk.

nl_BENederlands (België)