Valbescherming

Valbescherming, ook wel bekend als valbeveiliging, omvat een reeks maatregelen en uitrusting, waaronder harnassen, veiligheidsgordels en ankerpunten, ontworpen om letsel te voorkomen bij werken op hoogte of in situaties waar vallen een risico vormt.

Het correct gebruik van valbeveiligingsuitrusting vereist training. Werknemers moeten bekend zijn met het juiste gebruik van harnassen, lijnen en andere apparatuur om de veiligheid te waarborgen.

Hoofdfoto

Harnassen

Bij de aankoop van een veiligheidsharnas is het cruciaal om te letten op een goede pasvorm, comfort, naleving van veiligheidsnormen en geschiktheid voor het beoogde gebruik. Controleer ook regelmatig op slijtage en zorg dat het harnas gemakkelijk te inspecteren en onderhouden is voor langdurig veilig gebruik.

Lijnen

Voor een veilige valbeveiliging is het van belang dat de vallijn correct wordt bevestigd aan het veiligheidsharnas, met specifieke aandacht voor geschikte bevestigingspunten en naleving van veiligheidsvoorschriften.

Lijnen

Veiligheidshaken

Een veiligheidshaak voor valbeveiliging is een metalen sluiting met een veermechanisme, ontworpen om snel en betrouwbaar te verbinden met bevestigingspunten zoals harnassen of veiligheidslijnen.

Veiligheidshaken

Wil je meer informatie of valbescherming bestellen?

Vul onderstaand formulier in. We contacteren je zo snel mogelijk.